Hjertevarm mad - fra hele verden

Hjerteforeningen, Bydelsmødre, Trygfonden og Journalist Rushy Rashid har netop startet samarbejdet: ”Hjertevarm mad – fra hele verden”. Projektet handler om at introducere borgere med etnisk minoritetsbaggrund til hjertesund mad med udgangspunkt i deres egne madtraditioner. For selv om flygtninge, indvandrere og efterkommere har rigtig gode og sunde madvaner, er der fortsat en udfordring med hjertekarsygdomme.

Rushi Rashid laver madTrygfonden har gjort det økonomisk muligt at gøre indsatsen til virkelighed. Programchef i TrygFonden, Mette Meldgaard, siger: ”TrygFonden vil gerne medvirke til, at det sunde valg gøres nemt – og det vil blandt andet sige at tage udgangspunkt i egne madtraditioner med en skelen til den viden man har om fedt og sukkerindhold – og den slags. Vi ser også projektet som en mulighed for at bruge fællesskabet om mad som en form for kulturudveksling – og hermed fremmende for forståelse og tolerance.”

Det bliver projektleder Rushy Rashid og Bydelsmor Zareen Afsal, som vil tage rundt i landet til Bydelsmødre-grupperne og introducere og involvere Bydelsmødrene i projektet. Konkret munder arbejdet ud i en kogebog med madopskrifter fra hele verden tilrettet hjertesunde retningslinjer og 50 madlavningskurser, som Bydelsmødre i hele landet bliver undervist i at afholde.

”Vi kan diskutere ligestilling stolpe op og ned, men faktum er, at det stadig er kvinderne, der svinger grydeskeen i køkkenet i mange hjem. Derfor er det fantastisk, at Bydelsmødrene er med i projektet og bidrager med opskrifter, så vi med udgangspunkt i deres livretter kan få sneget sundhed ind. Alle opskrifter kommer til at stå på dansk og det sprog, som retten stammer fra. Med de madlavningskurser der følger i anden fase, bliver en Bydelsmor trænet op i at skulle lave 3-4 kurser og dele viden om en sundere måde at lave mad på 1:1”, fortæller en glad Rushy Rashid.

'Hjertevarm mad - fra hele verden' skydes i gang 1. maj 2016 og kører frem til 30. april 2018

For yderligere oplysninger om projektet, kontakt venligst Rushy Rashid, tlf. 20140786.