Eksempler fra hverdagen

"Jeg har hjulpet en kvinde, der ikke kan tale dansk med at tage til lægen og på sygehuset/hospitalet. Jeg har hjulpet kvinder til at gå på VUC for at tage uddannelse. Jeg har hjulpet en kvinde med at tolke hos lægen eller på hospitalet”

- Nabeela, Bydelsmor i Århus

"Jeg har hjulpet mange kvinder med at få NEM-ID. Jeg har været på kommunen med kvinder for at tolke. Hjælpe med at melde kvinder ledige, og hjælpe med at forklare hvilke rettigheder de har. Jeg har hjulpet en kvinde med at ringe til pladsanvisningen”

- Bouchra, Bydelsmor i bydelen Bispebjerg

”Jeg hjælper voldsramte kvinder med at komme videre i livet. Eksempelvis at komme ud af krisecenteret, få en lejlighed. Jeg hjælper også voldsramte kvinder med viden om, hvordan de kan hjælpe deres børn, hvor kan de få hjælp til deres børn”

- Tiahes, Bydelsmor i Holsterbro

"Jeg har hjulpet en kvinde med at gå til hospitalet med hende, hvor hun skulle opereres, og jeg overnattede med hende. Og nogle gange hjælper jeg hende med at oversætte gennem telefonen, eller jeg går til lægen med hende, hvor jeg oversætte for hende"

- Kazhal, Bydelsmor på Nørrebro

”Jeg har hjulpet en Kvinde fra min skole med at udfylde hendes skattekort. Jeg har også hjulpet en kvinde med at få rabat på medicin, som hun skulle have. Jeg gik med hende på Apoteket og fortalte hende, hvad hun skulle sige til sin egen læge… så fik hun en masse rabat”

- Virginia, Bydelsmor på Nørrebro

"En kvinde har mistet sine sygedagpenge pga. en misforståelse, og jeg hjalp hende med at få dem tilbage med tilbagevirkende kraft. En anden kvinde har jeg hjulpet med at få en større lejlighed. Jeg hjalp hende med at få kontakt til kommunen, som også hjalp hende med penge til depositum"

- Fakhria, Bydelsmor i Valby

"Jeg har hjulpet en kvinde i Lyngby, der er alene med 4 børn, til at slippe frygten for at lade sine børn deltage i sociale aktiviter i og uden for skolen som f.eks. lejrskoler og fødselsdage. Moren selv deltager nu også aktivt i f.eks. forældremøder."

- Nasra, Bydelsmor i Lyngby

"Jeg har haft samtaler med kvinder, som er udenfor Bydelsmødre. Jeg har hjulpet kvinder med deres rettigheder fx skat og fraflytning fra en kommune til en anden. Hvor de skal henvende sig. Hjulpet kvinder med at gå på internettet. Hvordan man betaler regninger over nettet, fordi mange gange står de i banken og skal betale gebyrer. De er kvinder, der ikke kender til det danske samfund”

- Fatima, Bydelsmor i Odense

”I Sønderborg har Bydelsmødre fokus på at få forældre til at komme til forældremøder på skolerne. De benytter forældre-intra til at få telefonnumre på mødre. Og man tilbyder at følges til forældremøde eller at de kan køre med dig. De fortæller også kvinderne om, hvad de skal sige til deres mænd, hvis de nægter dem at gå til forældremøde. De fortæller, at det er vigtigt for deres børn, at forældrene kommer til møderne… så enten er det kvinden, eller også er det manden, der skal af sted… så får kvinderne ofte lov til at komme. Bydelsmødre i Sønderborg har deres egen telefon og en kommunikationsansvarlig”

- Kawthar, Bydelsmor i Sønderborg