Kvindecafé

Skab et mødested for kvinder i jeres område.  I kvindecaféen kan I og andre kvinder mødes. Her kan I dele erfaringer, få ny viden gennem oplæg, tage på udflugter og få nogle hyggelige timer sammen, med både nye og gamle veninder

Sådan gjorde Bydelsmødrene på Indre Nørrebro og i Viby
Bydelsmødre-gruppen fra indre Nørrebro afholder kvindecafe én gang om ugen, hvor de sammen med FSB, Den boligsociale indsats og socialrådgivere fra Københavns kommune skaber gode og trygge rammer for kvinder i deres område. I kvindecaféen bliver der holdt oplæg, taget emner op, som kvinderne har spørgsmål til.

Når man skal starte en Kvindecafé er det godt at være mange om det. Jowaira, Bydelsmor på Indre Nørrebro fortæller: ”Det er så vigtigt at man deles om opgaverne. Ingen må være alene med ansvaret for så bliver arbejdet for stort og man mister motivationen.”

Bydelsmødrene på Indre Nørrebro er ikke de eneste der afholder kvindecafé. Bydelsmødrene i Viby har os startet en kvindecafé. Kvindecaféen i Viby er et sted, hvor man kan skabe netværk og få ny viden. Der kommer f.eks. ofte fagpersoner ude fra og holder oplæg om blandt andet kvindeliv, seksualitet, fysisk og psykisk sundhed.

Manilla, Bydelsmor i Viby fortæller: ”Alle har brug for nogen at tale med og mange kvinder mangler viden og kæmper med tabuer, som de ikke kan tale med nogen om”.


Sådan kan I gøre:

Hvis I vil starte en kvindecafé ligesom Bydelsmødrene på Indre Nørrebro og i Viby, kan I bruge dem i allerede samarbejder med. F.eks. Biblioteket, sundhedscenteret eller helhedsplanen.

Vil du vide mere:

Er du mere nysgerrig kan du ringe eller skrive til Bydelsmødrene Jowaira Hassain Mohamed fra indre Nørrebro og Manilla Kariakous fra Viby.
De kan fortælle mere om, hvordan deres kvindecafe fungere.

Manilla Kariakous (Viby)
Email: manilla99k@hotmail.com
Telefon: 40 32 39 64

Jowaira Hassain Mohamed (Indre Nørrebro)

E-mail: Jowaira66@hotmail.com
Telefonnummer: 53 62 84 04