Manilla

Bydelsmor i kvindehuset i Århus

"Jeg blev skilt for ca. 12 år siden. Jeg var meget ensom, da jeg blev skilt, for skilsmissen blev ikke accepteret af mit bagland. Jeg mistede derfor mit netværk og levede isoleret over flere år. En dag mødte jeg en kvinde, som fortalte mig om Bydelsmødre-uddannelse. En uddannelse, hvor jeg kunne lære om det danske systems regler og rettigheder, og jeg tænkte, at det lød som noget for mig.

På det tidspunkt havde jeg ingen ide om, at uddannelsen ville blive et stort skridt i mit liv, som forandrede rigtig mange ting for mig. Det at komme ud, møde andre kvinder og snakke frit og åbent, gjorde mig stærkere. Jeg fik et netværk og mærkede, hvordan jeg med tiden holdte op med at tage de fordomme, som jeg blev mødt af, på mig. Samtidig oplevede jeg, hvordan jeg som Bydelsmor, havde fået ressourcerne til at hjælpe andre, som stod i svære livssituationer, ligesom jeg selv tidligere havde gjort.

En dag blev jeg kontaktet af kommunen om en kvinde, som boede i Fredericia. Kvinden havde hårdt brug for hjælp, og jeg rejste ned for at besøge hende. Jeg tænkte, det er ikke sikkert, at hun vil tale med mig, men jeg må prøve - det bedste jeg kan!

Vi mødtes og efter en halv times snak, begyndte kvinden at åbne sig. Hun betroede mig, at hun stolede på mig, selvom hun ikke helt kunne forklare hvorfor. Jeg kunne mærke, at det hjalp hende at fortælle. I løbet af vores møde fik vi planlagt, hvad hun skulle gøre for at ændre på sin situation. Den episode betød meget for mig. Det gjorde et stort indtryk på mig at blive betroet. Vi har stadig kontakt, og det er jeg meget stolt over.

I dag har jeg netop åbnet min egen kvindeklub i Århus, hvor jeg samler kvinder fra mit lokalområde og arrangerer foredrag, så vi alle sammen kan blive ved med at udvikle os. Jeg blev for to år siden valgt ind i Bydelsmødrenes Styregruppe, og under sidste landsmøde blev jeg genvalgt med mange stemmer. Til samme landsmøde var Prinsesse Marie gæst. Jeg var med til at byde Prinsessen velkommen, og fortælle hende om Bydelsmødrenes arbejde. Det var en stor ting for mig, og jeg er meget stolt over mig selv".