Bydelsmor-konsulenterne

Det væltede ind med glade Bydelsmødre fra hele landet. De nye bydelsmor-konsulenter havde inviteret til workshop om fællesskab, månedsmøder og realistiske planer. Dagen bød på refleksioner og øvelser om, hvordan vi skaber fællesskab og ejerskab i vores Bydelsmor-grupper.

Af Gitte Stærk 

Sirwa, som er en af de nye Bydelsmor-konsulenter og bydelsmor i Husum, fortæller om workshoppen, at ”det var dejligt at kunne hjælpe andre Bydelsmødre med de udfordringer og behov, som de har i deres gruppe.” Sirwa oplevede det meget positivt, at bydelsmor-konsulenterne selv er Bydelsmødre, som kan hjælpe andre Bydelsmødre: ”Jeg kan bruge mine egne erfaringer som Bydelsmor til at hjælpe andre, fordi min gruppe selv har haft samme udfordringer.

”Vi ser en stor styrke i, at det er Bydelsmødre, der underviser andre Bydelsmødre. Det er Bydelsmødrene, der har alle erfaringerne og ved hvad der fungerer og ikke fungerer ude i de lokale Bydelsmor-grupper”, siger Gitte Stærk fra Landsorganisationen. 

2017 bliver året, hvor det første hold af 15 Bydelsmor-konsulenter bliver færdiguddannet. Landsorganisationen står for uddannelsen og Gitte Stærk fortæller, at ”de nye Bydelsmor-konsulenter bliver uddannet til at undervise andre Bydelsmødre i relevante emner, der kan styrke deres Bydelsmødre-arbejde. Bydelsmor-konsulenterne er et nyt frivilligt niveau inden for organisationen for Bydelsmødre, som gerne vil prøve deres kræfter af på et mere organisatorisk niveau.”

De nye Bydelsmor-konsulenter har nu afholdt deres første workshops om at skabe fællesskab og ejerskab i Bydelsmor-grupper for Bydelsmødre fra hele Danmark. Det har været en stor succes. Både Bydelsmor-konsulenterne og de fremmødte Bydelsmødre var begejstrerede for dagene.

Når Bydelsmor-konsulenterne er færdiguddannet til sommer, vil det være muligt at efterspørge et besøg fra en Bydelsmor-konsulent, hvis I står med en udfordring i jeres lokale gruppe, som I har brug for hjælp til at løse. Bydelsmor-konsulenterne vil også i fremtiden komme til at stå for regionale workshops for alle Bydelsmødre inden for forskellige relevante emner.

Bydelsmor-konsulenter

Bydelsmor-konsulenter