Bydelsmødrene fik flere i stemmeboksen

Demokratisk deltagelse og medborgerskab er noget vi taler meget om i Bydelsmødre-organisationen. Resultatet af det er, at Bydelsmødrene har været med til at hæve stemmeprocenten i nogle af de områder i Danmark med flest etniske minoriteter.

I dette forår har Bydelsmødrene fokuseret meget af deres arbejde på at opfordre andre til at stemme ved både Europaparlamentsvalget i maj og Folketingsvalget i juni. De har talt om valget indbyrdes i grupperne, og delt det i deres netværk.


På Vesterbro afholdte de et arrangement med Bydelsmødre og repræsentanter fra 4 partier. Her fortalte kvinderne først deres historier og derefter talte politikerne. På Ydre Nørrebro har de blandt andet opfordret til at blive en del af Facebookgrupper, som op til valget debatterede og oplyste om valget, og deltaget i et valgarrangement i Lundtoftegade. I Ringsted og Holstebro har de, ligesom mange af de andre grupper, stemt dørklokker og opfordret beboere i deres lokalområde til at stemme, og derudover lavet valgvideoer, som de har delt på de sociale medier.


Bydelsmødre i Gellerup, Aarhus, har igen været meget målrettet med deres indsats. De er en stor gruppe Bydelsmødre og har derfor kunnet nå ud i mange forskellige boligområder. Derudover har de afholdt to arrangementer og haft stort fokus på at oplyse om de forskellige partiers mærkesager. Netop dette område er et af de områder, hvor stemmeprocenten gik betydeligt op.

Læs nyheden fra DR. 


Vi er stolte af Bydelsmødrenes oplysende arbejde – tak til alle grupperne for den engagerede indsats!