Kom og lav ny dansk mad med Bydelsmødre og en professionel kok i
Ballerup, Hobro og Gellerup/Aahus.

Bydelsmødre og DR K har skabt 3 kogeskoler hvor 12 danske amatørkokke hvert sted (6 med etnisk minoritets-baggrund og 6 med etnisk dansk baggrund) sammen med en professionel kok skaber nye opskrifter med glemte danske grøntsager.

Du kan være med til at lave og smage retterne:

Søndag den 10. september i Ballerup: 11.00 – 14.30 ved Ballerup Loppemarked, foran Ballerup Rådhus.

Søndag den 17. september i Hobro: 11.00 - 15.00  på Gasmuseet på Gasværksvej 2.

Søndag den 30 september i Århus: 11.30 - 15.30 i Aarhus Central Food Market, Skt. Knuds Torv 7-9

De lokale amatørkokke har forinden brugt fredag og lørdag på at udvikle de nye fantastiske retter til søndagen i samarbejde med en professionel kok.

Udover søndagens lyn-kogeskoler og fællesspisning med de nye retter, bliver opskrifterne fra kogeskolen samlet i ’Den Nye Danske Kogebog’.

Hver tredje kan ikke genkende en knoldselleri

Mange vil gerne bruge de lokale fødevarer vi har i Danmark i deres madlavning, men mangler idéer og kendskab til råvarerne. Eksempelvis kan hver tredje yngre dansker ikke genkende en knoldselleri, og en tredjedel af danskerne spiser aldrig rodfrugten. Kogeskolerne er en mulighed for at lære mere om de gode råvarer, som findes i Danmark og give muligheden for at eksperimentere, smage og gøre eksempelvis knoldselleri, grønkål og æble til en del af måltidet.

Fællesskabet åbner døre til nye madlavningskundskaber

Fællesskabet omkring tilberedning og indtagelse af et måltid åbner døre til nye madlavningskundskaber, viden om madkulturer og nye netværk på tværs af kulturer. Det handler om at bringe de danske råvarer og traditionelle livretter ind i det danske multikulturelle samfund anno 2017 og på den måde lave ’ny, dansk mad’ for alle.

Den professionelle kok, der underviser i DR Ks Kogeskole i Ballerup, hedder Birgitte Kampmand. Hun har lige udgivet en amerikansk kogebog og bor normalt i Boston. Hun har en meget international indgangsvinkel – i det amerikanske køkken er alt tilladt: Indvandrernes oprindelige opskrifter er for længst blevet mixet på kryds og tværs, og nye frække og farverige køkkener er opstået.