Bydelsmødrenes Demokratispil - Hvad bestemmer kommunen?

Når du er en del af et demokratisk samfund er det vigtigt at vide, hvad de lokale politikere bestemmer så du bedre kan stemme på dem du er enige med, når du sætter dit kryds ved et kommunalvalg.

Når du spiller demokratispillet sammen med din Bydelsmor-gruppe, får du viden om hvad politikkerne i din kommune kan gøre, når du har givet dem din stemme.


Spillet tager 45 minutter hvor I, i grupper (partier) af 3-6 Bydelsmødre, skal træffe beslutning om, hvad der er vigtigt for jer og hvad der er mindre vigtigt Igennem spillet for I øvelse i at debattere og augmentere for jeres egen mening.

Efter spillet har i fået viden om, hvad jeres stemme ved et kommunalvalg betyder, hvad jeres stemme er værd og hvordan man kommer frem til en Politisk beslutning i kommunen.

Sådan gør I:

Print alle spillets dele ude til højre, dan 2 hold og find 2 små ting i kan bruge som brik fx en legoklods eller en nøgle.
Tryk på billedet og downloade delene 

Spilleplade - print A3 

For og imod kort - Print A4 

DILEMMAKORT - PRINT A4

Regler - Print A5 

Mærkesager - Print A5 


Er I mere interesserede i lokalpolitik?
Inviter en lokalpolitiker fra jeres kommune på besøg og lad ham/hende holde et oplæg. Find deres kontaktoplysninger på jeres kommunes hjemmeside under Byråd/kommunalbestyrelse.