Demokratispillet - Hvad bestemmer kommunen?

Når du er en del af et demokratisk samfund er det vigtigt at vide, hvad de lokalel politikere bestemmer så du bedre kan stemme på dem du er enige med, når du sætter dit kryds ved et kommunalvalg.

Når du spiller demokratispillet sammen med din Bydelsmor-gruppe, får du viden om hvad politikkerne i din kommune kan gøre, når du har givet dem din stemme.


Spillet tager 45 minutter hvor I, i grupper af 3-6 Bydelsmødre, skal træffe beslutning om, hvad der er vigtigt for jer og hvad der er mindre vigtigt Igennem spillet for I øvelse i at debattere og augmentere for jeres egen mening.

Efter spillet har i fået viden om, hvad jeres stemme ved et kommunalvalg betyder, hvad jeres stemme er værd og hvordan man kommer frem til en Politisk beslutning i kommunen.


Sådan gør I:
Til hver spil skal i downloade og printe: et sæt med spilleregler og spilleplade, et sæt beslutningskort og en valgguide til hver Bydelsmor.

Hent valgguide her
Hent spilleplade og spilleregler her
Hent beslutningskort her

Er I mere interesserede i lokalpolitik?
Inviter en lokalpolitiker fra jeres kommune på besøg og lad ham/hende holde et oplæg. Find deres kontaktoplysninger på jeres kommunes hjemmeside under Byråd/kommunalbestyrelse.