Vi har brug for din bedste opskrift

Send os opskriften på en ret fra dit oprindelsesland, som betyder noget særligt for dig, og som dine sanser bliver berørt af. Du skal bruge skemaet her, så dit bidrag kan komme med i en ny flot kogebog.

De bedste opskrifter skal samles til en hjertevarm kogebog, som Bydelsmødre og resten af Danmark kan bruge. Den skal være en eventyrlig sanselig rejse af aroma, smag og historier fra hele verden.

Hjerteforeningen, Bydelsmødre og journalist Rushy Rashid er gået sammen om at lave en kogebog, som skal indeholde madværker fra hele verden. Årsagen er, at der blandt etniske minoritetsgrupper er mange, der har hjertekar sygdomme.

Den gode mad skal ikke kun smage godt, men den skal også være lavet af sunde fødevarer og være godt for hjertet. Derfor vil hjerteforeningen rette opskrifterne til, så de forbliver smagsfulde, men så de også bliver ”sunde for hjertet”.

For at det skal lykkes, ønsker vi hjælp fra alle Bydelsmødre, der sidder med en lækker opskrift fra jeres oprindelsesland, og som betyder noget særligt for jer. Det kan være små og store retter, desserter, brød eller tilbehør.

Så tænk over hvilken opskrift, der sender tankerne tilbage til din mors mad, til en særlig oplevelse eller en tradition, og så send den til os.

Når du skriver opskriften skal du bruge skemaet, som du henter ved at trykke her, og maile den til hjertevarm.mad@gmail.com eller sende den med posten til Olivia Hansensgade 2, 1799 København V. Hvis du har spørgsmål så ring til Zareen Afzal, 52 11 44 40.

Du kan læse mere om projektet her.

Tusind tak!