Ny håndbog: Sådan sætter I aktiviteter i gang

Kunne I godt tænke jer at lave aktiviteter i jeres lokalområde? Men er I i tvivl om, hvordan I kommer godt fra start?

Af Siliane Bjerre og Shazia Mughal

Det kan være svært at komme fra ide til aktivitet. Derfor har vi i landsorganisationen udviklet en håndbog, der kan hjælpe jer! Det kan give et kæmpe boost til engagementet og fælleskabsfølelsen at lave et arrangement i sin Bydelsmor-gruppe.

Håndbogen indeholder både planlægningsværktøjer og samarbejdsværktøjer. For udover at det er vigtigt at lægge en god, konkret og realistisk plan, når I skal lave en aktivitet, så er det mindst ligeså vigtigt, at I har et godt samarbejde, hvor alle føler sig værdsat og involveret, og hvor ingen bliver overbebyrdet med opgaver.

HVEM ER HÅNDBOGEN TIL?

Fremover kommer håndbogen til at være en fast del af fase 3: Når grunduddannelsen er gennemført, og de nye Bydelsmødre skal i gang med deres indsats som frivillige.

Derudover kan det være en rigtig god ide at lave en eller flere af øvelserne i håndbogen, hvis I er kørt lidt trætte i jeres gruppe og trænger til et frisk pust.

HVORFOR LAVE AKTIVITETER?

Når I laver aktiviteter sammen i jeres gruppe, kan det:

  • Hjælpe jer til at blive synlige i jeres lokalmiljø
  • Gøre en forskel for jeres målgruppe
  • Styrke jeres fællesskab
  • Give den enkelte selvtillid og et blik for sine kompetencer


BAGGRUND FOR HÅNDBOGEN

De øvelser, I finder i håndbogen, er blevet afprøvet og evalueret af 20 Bydelsmødre.

I 2016 er der blevet afholdt to projektledelsesuddannelser. Bydelsmødrene brugte her de forskellige værktøjer til at finde frem til målet med deres aktiviteter, hvem deres målgruppen var, hvad aktiviteten skulle indeholde, hvornår og hvordan den skulle foregå, hvem der skulle tage ansvar for hvad, og hvordan de fik skabt det bedste samarbejde i gruppen.

Kontakt Mai-Britt hvis I gerne vil bruge håndbogen: 30177803, mai-britt@socialtansvar.dk

Del jeres oplevelser og inspirer andre Bydelsmødre:

Og husk, at vi altid meget gerne vil følge med i de spændende ting, I laver. Send billeder og beskrivelse, når I afholder et arrangement eller en aktivitet til bydelsmor@socialtansvar.dk.

Så kan I inspirere andre Bydelsmødre I hele Danmark med gode ideer til aktiviteter.