Bydelsmødrene på Frederiksberg på studietur til Berlin

I efteråret 2016 tog bestyrelsen for Bydelsmødre-foreningen på Frederiksberg på studietur til Berlin. 

Foreningen havde søgt midler til turen fra Frederiksberg kommune. Formålet med turen var at se, hvor Bydelsmødre-indsatsen startede, og blive inspireret af hvordan de tyske Bydelsmødre arbejder. Bestyrelsen besøgte to forskellige indsatser i Neukölln og Kreuzberg. Der er rigtig mange ligheder med, hvordan Bydelsmødrene i Berlin og Danmark arbejder. De samarbejder med skoler og kommuner, laver opsøgende arbejde på gaden og hjemme hos kvinder. Den store forskel er, at Bydelsmødrene i Neukölln er et beskæftigelsesprojekt for kvinder, som står udenfor arbejdsmarkedet. Bydelsmødre er derfor ansat og styret efter nogle særlige mål, fx at man som Bydelsmor skal besøge den samme familie 10 gange og fortælle dem om 10 specifikke emner.

De tyske og danske Bydelsmødre udvekslede erfaringer med hinanden, og de var meget imponerede over hinandens arbejde. De tyske Bydelsmødre var utrolig begejstrede over, at de danske Bydelsmødre arbejder frivilligt, og at nogen endda havde været frivillig i 9 år. Omvendt var de danske Bydelsmødre overraskede over, at Bydelsmødre i Berlin er lønnet.

Alt i alt var det en rigtig spændende og udbytterig tur, og den har i den grad også gjort noget for fællesskabet, som Aisha Mumtaz fortæller: ”Vi kom tættere på hinanden, vi hyggede os og fik så mange gode snakke. Det gør også noget for vores engagement i fremtiden. Det var et minde for livet”.

Studietur til Berlin

Studietur til Berlin

Studietur til Berlin