Bydelsmødre fortæller forandringshistorier og taler om verdensmål på Folkemødet

Igen i år deltog Bydelsmødre sammen med resten af Fonden for Socialt Ansvar på årets folkemøde.

Vi satte fokus på Bydelsmødes arbejde, deltog i spændende debatter, talte med fonde og gode samarbejdspartnere. Og sammen med resten af Fonden for Socialt Ansvar satte vi fokus på, hvordan Bydelsmødre, baba og Natteravnene gør verdensmålene til hverdagsmål.

Bydelsmødre deltog i debatten

Bydelsmødre deltog i debatter hos Cevea, Rådet for Etniske Minoriteter og GAME.


Razan, som er projektleder for Kvinder i Job, var inviteret med i en debat hos Tænketanken Cevea, hvor hun diskuterede, hvordan vi hjælper flere etniske minoritetskvinder i job. Razan fortalte om, hvordan Kvinder i Job bruger de gode erfaringer fra Bydelsmødrenes Grunduddannelse til at skabe gode jobforløb for kvinder, som gerne vil i arbejde.


Mai-Britt, chef for Bydelsmødre, var også med i flere spændende debatter. Hun var ordstyrer i en debat hos Rådet for Etniske Minoriteter om etniske minoritets kvinder vej ind på det danske arbejdsmarked. Her deltog desuden Pernille Kiær, CSR-chef De Forenede Dampvaskerier, Halima El Abaris, forkvinde Rådet for Etniske Minoriteter og Nawal El Falika fra Matchgruppen. Målet med debatten var i fællesskab med publikum og panelet at bygge en bro af løsninger mellem kvinden og jobbet. Mai-Britt deltog også i en anden spændende debat hos GAME, som handlede om, hvordan vi får flere piger med minoritetsbaggrund til at deltage i idrætten.

Fire Bydelsmødre på Folkemødet

Igen i år deltog frivillige Bydelsmødre på Folkemødet som repræsentanter for Bydelsmødrene i hele Danmark. Ilham, Tiahes, Sana og Suad ankom lørdag, de gik en runde på folkemødepladsen og fortalte om Bydelsmødre og Bydelsmødrenes arbejde.


I år var der fokus på verdensmålene på folkemødet og mange debatter handlede om, hvordan vi kan gøre verdensmålene til en del af vores hverdag.


Bydelsmødrene arbejder med verdensmålene hver dag. Det gør vi, når vi giver kvinder og deres familier mere viden om samfundet og systemet, når vi oplyser om rettigheder og muligheder og når vi arbejder for at sikre, at piger har de samme muligheder som drenge.

 

Fra verdensmål til hverdagsmål 

Fonden for Socialt Ansvar og Tuborgfondet havde lørdag eftermiddag et arrangement, hvor vi sammen med Natteravnene og baba satte fokus på verdensmål fra forskellige vinkler.


Midt i regn og tordenvejr var Carlsbergfamiliens telt, hvor vi holdte vores arrangement, propfyldt og publikum var engagerede og lyttende. Arrangementet startede med en spændende debat, hvor vi satte fokus på, at volden mod minoriteter er stigende, mens andre typer for vold i nattelivet falder.


Med i debatten havde vi Carl Christian Ebbesen, organisatorisk næstformand i Dansk Folkeparti, Laeth Shir-Ali, næstforperson i Sabaah og cheferne i Bydelsmødre, Baba og Natteravnene.

FOTO: Her ser i Mai-Britt, Bydelsmødre og Asim, baba, som taler om, hvilken rolle forældrene spiller i det forebyggende arbejde.

Bagefter afholdte vi spændende workshops, hvor de fire Bydelsmødre fortalte deres forandringshistorier og inviterede ind til en samtalesalon om hverdagsmål. Folk lyttede opmærksomt til Bydelsmødrenes historier, snakken gik under samtalesalonen ogman kunne mærke engagementet fra alle, som deltog. Vi er stolte af, at Bydelsmødrene endnu en gang var repræsenteret på årets folkemøde.