Mary Fonden støtter Bydelsmødre med 250.000 kroner

Af Gitte Stærk, Bydelsmødre

Bydelsmødre gik glade og stolte på juleferie med beskeden om, at Mary Fondens årlige donation i 2017 går til Bydelsmødrene. 

I en pressemeddelse skriver Mary Fonden om donationen:

Hvert år uddeles Mary Fondens årlige donation til et projekt eller en organisation, som har vist særligt potentiale. Mary Fondens årlige donation går i 2017 til Bydelsmødrene, der primært er kvinder med minoritetsbaggrund, som gerne vil hjælpe kvinder som dem selv i deres lokalområde. Hjælpen består i at skabe forståelse for danske forhold og støtte kvinder og deres familier til at tage del i det danske samfund.

I november 2017 besøgte H.K.H. Kronprinsessen organisationen Bydelsmødre i København. Under besøget hørte Kronprinsessen bydelsmødre fortælle om deres arbejde og erfaringer med at støtte andre kvinder.

I forbindelse med Mary Fondens særlige donation i 2017 udtaler Kronprinsessen:
”Jeg besøgte for kort tid siden Bydelsmødrene, og jeg blev dybt imponeret over kvindernes forandringshistorier. Nogle af kvinderne har levet et meget isoleret liv, men i mødet med Bydelsmødrene oplever de, at døren til samfundet langsomt åbner sig. De får forståelse for og nye forudsætninger for at indgå i fællesskabet. De bliver fx opmærksomme på, hvorfor det er vigtigt, at de og deres børn deltager i legegrupper eller skolearrangementer, og den viden giver dem en tryghed og lyst til at være med.

”I Bydelsmødrene hjælper kvinder andre kvinder ud af ensomhed og isolation, ind i et stærkt sundt netværk, væk fra negativ social kontrol, tættere på det danske system, herunder kommuner, skoler og institutioner, og ikke mindst tættere på uddannelse og arbejde. Mary Fondens årlige donation er en stor anerkendelse af vores arbejde og kan styrke den lokale forankring yderligere”,  fortæller direktør i Fonden for Socialt Arbejde Thit Aaris-Høeg.

 

Læs mere om donationen her:

Maryfonden: http://www.maryfonden.dk/da/donation-2017-pm

Kongehuset: http://kongehuset.dk/nyheder/mary-fonden-stoetter-bydelsmoedre

P1 Radioavisen: https://www.dr.dk/radio/p1/p1-radioavisen/radioavisen-2017-12-22-12-00#!00:00:00  

TV2 Lorry: https://www.tv2lorry.dk/artikel/bydelsmoedre-faar-kvart-million-kronprinsessen-er-dybt-imponeret

Billedbladet : https://www.billedbladet.dk/kongelige/danmark/dybt-imponeret-kronprinsesse-mary-i-gavehumoer

TV2 Fyn: https://www.tv2fyn.dk/artikel/stor-donation-fra-kronprinsesse-mary-til-bydelsmoedre 

Kendte.dk: https://kendte.dk/kronprinsessen-sender-en-kvart-million-kroner-afsted/