Bydelsmødre bliver digitale i 2018

I det kommende år sætter vi ekstra fokus på den digitale verden.

Af Gitte Stærk, konsulent i Bydelsmødre

2018 bliver året hvor vi lancerer vores nye digitale system. I årevis har Bydelsmødre udfyldt papirskemaer for samtaler og aktiviteter, men det skal være slut nu.

Det digitale system vil dels give indsigt i Bydelsmødrenes aktiviteter på landsplan, dels give de enkelte grupper mulighed for at få en årsrapport på deres aktivitetsniveau.

Rapporterne kan bruges til at skabe motivation i gruppen og til at vise til bevillingsgivere og politikere.

Bikubenfonden har støttet udviklingen af vores redskab og vi glæder os til at komme rundt til alle Bydelsmødregrupper og introducere det.

Foruden lanceringen af vores eget nye digitale system, bliver 2018 også året hvor vi i et partnerskab med Digitaliseringsstyrelsen sætter fokus på digital post, Nemid, borger.dk, osv.

I en undersøgelse lavet af Digitaliseringsstyrelsen ses det, at godt 10 procent af borgere i Danmark oplever udfordringer med digital kommunikation med de offentlige myndigheder. Heriblandt finder vi Bydelsmødres målgruppe. Denne gruppe udgør en forholdsvis stor andel af de it-udfordrede borgere i Danmark.

Alle Bydelsmødregrupper vil derfor i forbindelse med det nye digitale system også blive opkvalificeret i IT-brug og digitale løsninger, så de kan videregive viden og vejledning i brug af digitale løsninger til andre kvinder.

I løbet af året vil I få en invitation til et kursus som både introducerer vores nye digitale system og som opkvalificerer i IT-kompetencer. Så hold øje med Facebook og jeres mailboks!