Bydelsmødrene i Aarhus, Viby har skabt et frirum for kvinder

For 3 år siden fik Bydelsmor Manilla Kariakous en ide. Hun ville skabe en cafe hvor kvinder kunne være sammen, dele erfaringer og bekymringer og ikke mindst tale frit om tabuer og svære emner. Mange ved ikke hvor de skal få svar på de svære og tabuiserede emner, og det ville Bydelsmødrene i Viby gøre noget ved! Tre år senere kommer der 50 kvinder, når Bydelsmødrene i Viby hver tredje uge, åbner dørene til deres kvindecafe. 

Vær tålmodig og giv aldrig op!

Det krævede tid, det krævede tålmodighed og det krævede mod at åbne kvindecafeen i Viby for det tog lang tid før kvinderne begyndte at komme. I begyndelsen kom der kun to til fem kvinder, og sådan fortsatte det i mange måneder. ”Hvis jeg skulle give et godt råd, så er det at man aldrig må være bange for, hvad andre tænker og at man aldrig må miste modet og give op, selvom der kun kommer to kvinder i starten” siger Manilla Kariakous.

Det tog tid for kvinderne at lærer hinanden at kende og føle sig trygge. Det krævede at Bydelsmødrene blev ved og ved med at tro på deres ide, og at de åbnede cafeen ligegyldigt, hvor mange der kom. ”Man skal huske at tage et skridt af gangen. Folk åbner sig langsomt og bliver langsomt trygge. Det kræver stor tålmodighed!” siger Manilla.

I dag driver de en cafe, hvor der undervises i emner som kvindeliv, seksualitet, fysisk og psykisk sundhed.

Manilla fortæller: ”Alle har brug for nogen at tale med og mange kvinder mangler viden og kæmper med tabuer, som de ikke kan tale med nogen om”.

Med cafeen har Bydelsmødrene skabt et sted, hvor man kan få både netværk og viden på en gang.

For Bydelsmødrene har det skabt stor stolthed, gå-på-mod og sammenhold og gå-på-mod.i Bydelsmødre-gruppen ”Det er meget motiverende at se sine drømme blive til virkelighed” siger Manilla Kariakous, ”Det gør, at vi mærker, hvor stærke vi er sammen.”
 

Sådan gjorde Bydelsmødrene i Viby

Det rigtige sted

Bydelsmødrene startede med en god ide og en masse gå på mod! Derefter kom det helt rigtig sted, da Bydelsmødrene fik lov til at låne et lokale i det lokale fælleshus. Det var vigtigt for Bydelsmødrene at cafeen lå et sted, som gjorde det nemt, indbydende og trygt for kvinderne i lokalområdet at komme – for det var særligt de kvinder, som ikke kommer så meget ud af deres lejligheder, som Bydelsmødrene i Viby ville hjælpe.

Med hjælp fra lokalområdet

Bydelsmødrene fik hjælp fra en medarbejder i fælleshuset, som havde erfaringer med at søge penge og skrive ansøgninger. Ansøgningen gav Bydelsmødrene 20.000 kr. til at starte op. Pengene brugte de først og fremmest på materialer og forplejning, som skulle gøre cafeen indbydende.

For mere information kontakt Manilla Kariakous:

Email: manilla99k@hotmail.com

Telefon: 40 32 39 64