Praktikant søges til Bydelsmødre

Er du studerende, og ønsker du en praktikstilling, hvor du kan få indflydelse på videreudviklingen af en landsdækkende frivillig indsats samtidig med, at du har fødderne plantet i praksis?
Så søg praktik hos os i Bydelsmødres Landssekretariat.

Praktikantstilling med fokus på afholdelse af kurser og workshops for frivillige Bydelsmødre og oprettelse af ny hjemmeside og udvikling af internt dokumentationssystem.

Som praktikant hos os vil du blive en del af Team-Bydelsmødre Danmark, som har den primære kontakt til de frivillige Bydelsmødrene i Danmark og står for videreudviklingen af Bydelsmødrekonceptet, kommunikation og dokumentation af indsatsen.

Du vil være med til at afholde kurser og workshops for de frivillige Bydelsmødre og få indblik i vores dialogiske facilitering og undervisningsmetoder. Du bliver klædt på til at varetage videreudviklingen og opdateringen af den kommende nye hjemmeside og interne dokumentations-system, som skal implementeres i efteråret.
Derudover vil du få mulighed for at deltage i praktisk support af Bydelsmødregrupper og planlægning og afholdelse af vores årlige Landsmøde.

Vi lægger meget vægt på en vekselvirkning mellem praksis og udvikling i vores arbejde med konceptet og de frivillige Bydelsmødre.

Herudover vil du løbende kunne få mindre kommunikationsopgaver og andre adhoc-opgaver som altid opstår i en travl NGO.

Vi går op i også at vægte opgaverne, så de passer til, hvad du finder interessant og gerne vil have ud af din praktikperiode.

Dit arbejde vil foregå i et tæt samarbejde med en eller flere konsulenter i teamet. Samtidig vil du få indblik i de andre projekter, der er en del af Bydelsmødre fx Covid-teamet og forebyggelse af negativ social kontrol. Du bliver også en del af hele Fonden for Socialt Ansvar, som også huser Natteravnene, baba, Girltalk, Kvinder i Job, Børns Voksenvenner mfl.

Et par ord fra Anne - praktikant i foråret 2021

”Min praktik i Bydelsmødres Landssekretariat har været præget af den fortsatte Covid-19-situation i Danmark. Det har vist sig at være lidt af et guldæg: jeg har fået indblik i en mellemstor NGOs ekspertviden om deres målgruppe og hvordan denne kan sættes i spil akut og i samarbejde med myndigheder, frivillige og lignende andre organisationer under en national krisesituation. Der er garanti for at du bliver klogere på hvilke aktuelle udfordringer og styrker der findes blandt familier med etnisk minoritetsbaggrund i Danmark.

Rent kollegialt finder du ikke en bedre arbejdsplads. Det kan virkelig mærkes at du er landet et sted, der arbejder professionelt med relationsarbejde og du vil som praktikant blive inkluderet i stort og småt igennem ugentlige møder med hele Landssekretariatet. Der er tid til at spørge ind til metoder og praksisser og lydhørhed overfor dine input og ideer.”   

 Det forventer vi af dig

  • Du kan arbejde selvstændigt og struktureret
  • Er god til at skabe relationer
  • Har lyst til at arbejde med frivillige og skabe motivation og engagement
  • Er interesseret i målgruppen; familier med etniske minoritetsbaggrund
  • Kan lide skriftlig og mundtlig formidling

Detaljer om stillingen

  • Ugentlige timetal: mellem 25 og 37 timer (tilpasses vores og dine behov)
  • Praktikperiode: August - december 2021
  • Ulønnet praktikstilling

Ansøgningen

Er du interesseret i at søge stillingen? Så send ansøgning og CV til maja@socialtansvar.dk senest onsdag d. 16. juni. Har du spørgsmål om praktikken? Så ring til Maja Langhorn på: 30712244

Lidt om os

Bydelsmødre er en indsats under Fonden for Socialt Ansvar (FSA). FSA arbejder med frivilligt socialt arbejde på mange niveauer, og Bydelsmødre er en frivillig indsats, som har til formål at hjælpe kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, som står i svære livssituationer. Bydelsmødre-grupperne dannes og uddannes i deres lokalområde og gennemgår herefter en proces, hvor de sammen blandt andet definerer, hvilken indsats de ønsker at lave i deres lokalområde. Bydelsmødrene arbejder for at give kvinder handlekraft til at skabe den fremtid i Danmark, de ønsker for dem selv og deres familie.

Læs mere på Facebook Bydelsmødre Danmark og vores hjemmeside www.bydelsmor.dk