Praktikant søges til Bydelsmødre, Fonden for Socialt Ansvar

Er du studerende, og ønsker du en praktikstilling, hvor du kan få indflydelse på videreudviklingen af en landsdækkende frivillig indsats.

Så søg praktik hos os i Bydelsmødres Landssekretariat.

Praktikantstilling med fokus på forskellige former for kommunikation til Bydelsmødre, videreudvikling af vores hjemmeside og support af frivillige.

Som praktikant hos os vil du blive en del af Team-Bydelsmødre, som har den primære kontakt til de frivillige Bydelsmødrene i Danmark og står for videreudviklingen af Bydelsmødrekonceptet og kommunikation til Bydelsmødre.

Du bliver klædt på til at være med til at videreudvikle forskellige former for kommunikation til Bydelsmødre og materialer i konceptet i takt med, at du deltager i workshops og support af Bydelsmødre-grupper. Du vil få mulighed for at være med til at planlægge og afholde workshops og netværksmøder. Alt efter Covid-19 situation vil dette foregå i fysisk eller online.

Vi lægger meget vægt på en vekselvirkning mellem praksis og en analytisk/teoretisk tilgang i vores arbejde med kommunikation, konceptet og motivation og uddannelse af de frivillige Bydelsmødre.

Vi går op i at vægte opgaverne, så de passer til, hvad du finder interessant og gerne vil have ud af din praktikperiode.

Dit arbejde vil foregå i et tæt samarbejde med én eller flere konsulenter i teamet. Samtidig vil du få indblik i de andre projekter, der er en del Fonden for Socialt Ansvar, som også huser fx Natteravnene, Baba, Girltalk, Kvinder i Job, Børns Voksenvenner mfl.

Et par ord fra Clara - praktikant i foråret 2020

"I min tid hos Bydelsmødre har jeg udviklet færdigheder inden for formidling, kommunikation og undervisning i et effektivt og sjovt arbejdsmiljø. I samarbejdet oplevede jeg at kunne få meget indflydelse, og at mine initiativer og indvendinger blev bakket op og lyttet til. Samtidig havde jeg mulighed for at tilpasse mine arbejdsopgaver til det, jeg fandt mest interessant og relevant for min faglige udvikling. I en hverdag, hvor der kan være mange opgaver på bordet, opstod der en rigtig god balance mellem, at jeg arbejdede selvstændigt og selv strukturerede min hverdag, mens kollegaerne omkring mig skabte et trygt rum og gik op i min trivsel. Jeg kan varmt anbefale at søge praktik hos Bydelsmødre”.

Det forventer vi af dig

  • Du kan arbejde selvstændigt og struktureret
  • Er god til at skabe relationer
  • Har lyst til at arbejde med frivillige og skabe motivation og engagement
  • Er interesseret i målgruppen; familier med etniske minoritetsbaggrund
  • Kan lide skriftlig og mundtlig formidling
  • Vi forestiller os at du læser enden en bachelor eller en kandidat inden for kommunikation, pædagogik eller samfundsvidenskab/humaniora.
  • Finder du stillingen relevant trods en anden studieretning, er vi også meget åbne over for dette.

Detaljer om stillingen

  • Ugentlige timetal: mellem 25 og 37 timer (tilpasses dine behov)
  • Praktikperiode: Februar - Juli 2021
  • Ulønnet praktikstilling

Ansøgningen

Er du interesseret i at søge stillingen? Så send ansøgning og CV til maja@socialtansvar.dk senest d. 7. december. Har du spørgsmål om praktikken? Så ring endelig til Maja Langhorn på: 30712244

Lidt om os

Bydelsmødre er en indsats under Fonden for Socialt Ansvar (FSA). FSA arbejder med frivilligt socialt arbejde på mange niveauer, og Bydelsmødre er en frivillig indsats, som har til formål at hjælpe kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, som står i svære livssituationer. Bydelsmødre-grupperne dannes og uddannes i deres lokalområde og gennemgår herefter en proces, hvor de sammen blandt andet definerer, hvilken indsats de ønsker at lave i deres lokalområde. Bydelsmødrene arbejder for at give kvinder handlekraft til at skabe den fremtid i Danmark, de ønsker for dem selv og deres familie.

Læs mere på facebook Bydelsmødre Danmark og www.bydelsmor.dk